Monday 17 March 2008

Κράτησε «σβηστές» τις μηχανές

Χωρίς να φορτσάρει και έχοντας το μυαλό στην αναμέτρηση με την Ρεάλ Μαδρίτης για την Ευρωλίγκα, ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε με 76-63 του Αιγάλεω, σε ματς για την 20η αγωνιστική της Α1. Κορυφαίος των «ερυθρολεύκων» ο Γιώργος Πρίντεζης, ο οποίος τελείωσε το ματς με 19 πόντους, 14 ριμπάουντ και 5 ασίστ. Καλή απόδοση είχαν επίσης Βασιλειάδης και Τσακαλίδης, με τον τελευταίο να κάνει 4 κοψίματα. Το «Σίτι» δεν παράτησε το ματς ακόμα και όταν βρέθηκε πίσω με -24 (65-41).

Τα δεκάλεπτα: 25-9, 50-31, 60-39, 76-63

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με πεντάδα τους Μπλάκνεϊ-Γκριρ-Βασιλόπουλο-Πρίντεζη και Τσακαλίδη. Από την άλλη το Αιγάλεω παρατάχθηκε για το τζάμπολ με Γκολντγουάιρ-Νικολαΐδη-Μπρέισι-Καλλινικίδη και Πάτερσον. Η ομάδα του Πειραιά μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και με κεκτημένη ταχύτητα από το Κάουνας. Προηγήθηκε με 16-6, έχοντας σε μεγάλα κέφια από πλευρά σκοραρίσματος τον Πρίντεζη.

Τη σκυτάλη από τον Έλληνα πάουερ φόργουορντ πήρε ο Γκριρ. Ο Αμερικανός γκαρντ συνέχισε τις καλές του εμφανίσεις, σημειώνοντας πόντους τόσο από την περιφέρεια, όσο και με διεισδύσεις μέσα στο καλάθι. Ο Ολυμπιακός έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο στο +16 (25-9). Με βολές του Τζάκσον η διαφορά αυξήθηκε στο +18 (27-9), με αποτέλεσμα ο Θανάσης Σκουρτόπουλος να έχει πολλά παράπονα από τους παίκτες του.

Το Αιγάλεω κατάφερε να αντιδράσει και με διαδοχικούς πόντους, μείωσε σε 27-16, κάνοντας σερί 7-0. Αυτό όμως το μικρό ξέσπασμα δεν είχε συνέχεια για το «Σίτι». Οι «ερυθρόλευκοι» ανέβασαν στροφές και ταυτόχρονα τα ποσοστά ευστοχίας τους, παίρνοντας διαφορά +18 (37-19) και πάλι. Το προβάδισμα του Ολυμπιακού έφτασε και το +21 (50-29), λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Χαλαρά μπήκαν στο τρίτο δεκάλεπτο οι παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη. Ένα καλάθι (δίποντο) από τον Τσακαλίδη ήταν ο απολογισμός των Πειραιωτών σε έξι λεπτά, κάτι που δεν άλλαξε δραματικά την εικόνα του αγώνα, καθώς το επιμέρους σκορ σε αυτό το διάστημα ήταν 8-2 υπέρ του Αιγάλεω. Οι «ερυθρόλευκοι» αφυπνίστηκαν από την ενέργεια που έβγαζε ο Πρίντεζης κλείνοντας την τρίτη περίοδο στο +21 (60-39).

Ενδεικτικό της κακής ποιότητας που είχε το τρίτο δεκάλεπτο, ήταν οι 18 πόντοι που σημειώθηκαν συνολικά και από τις δύο ομάδες. Ο Ολυμπιακός θέλησε να ξεκουράσει κάποιους παίκτες στα τελευταία λεπτά εν όψει και της σημαντικής αναμέτρησης με την Ρεάλ Μαδρίτης για την Ευρωλίγκα. Με τρίποντο του Τεόντοσιτς η διαφορά εκτοξεύτηκε στο +24 (65-41), με τους φιλοξενούμενους να προσπαθούν να συμμαζέψουν τη διαφορά. Η ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλο τα κατάφερε, μειώνοντας σε 68-55 με επιμέρους σκορ 14-3.

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης ήταν αρκετά εκνευρισμένος, βλέποντας τους παίκτες του να έχουν υποπέσει σε πολλά λάθη, συνέπεια της χαλαρότητας τους. Τελικά, ο Ολυμπιακός επικράτησε με 76-63, κρατώντας δυνάμεις για την αναμέτρηση της ερχόμενης Πέμπτης απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης για το ΤΟΠ 16 της Ευρωλίγκας.

No comments: