Saturday 15 March 2008

Ολυμπιακός - Ατρόμητος: 2-0

Στο ντεμπούτο του Σεγκούρα, ο Ολυμπιακός πάτησε κορυφή, αλλά δεν… αποθεώθηκε από τον κόσμο του. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 2-0 του Ατρόμητου στο «Καραϊσκάκη» και πλασαρίστηκε πρώτος στην κορυφή της βαθμολογίας, χάρη στα γκολ των Σίσιτς (48’) και Σέζαρ (85’), όμως η νίκη του συνοδεύτηκε με αποδοκιμασίες τόσο για την εμφάνιση, όσο και για τις αλλαγές του Χοσέ Σεγκούρα.

Ο Χοσέ Σεγκούρα διατήρησε το 4-5-1 των προηγούμενων αγώνων για τον Ολυμπιακό. Ο Νικοπολίδης ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τους Ζούλιο Σέζαρ και Ζεβλάκοφ να είναι το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Τοροσίδης και Λεονάρντο βρίσκονταν στα άκρα της άμυνας, ενώ οι Λεντέσμα, Στολτίδης και Μπελούσι συνέθεταν την τριπλέτα της μεσαίας γραμμής. Στις πτέρυγες κινούνταν ο Τζόρτζεβιτς με τον Σίσιτς, ενώ μοναδικός προωθημένος ήταν ο Κοβάσεβιτς.

Από την πλευρά του, ο Γκιγιέρμο Όγιος επέλεξε το 4-4-1-1 για τον Ατρόμητο. Τερματοφύλακας ήταν ο Μιχαηλίδης, με τους Ιωάννου και Ανατολάκη να είναι οι κεντρικοί αμυντικοί. Γεωργίου και Κάστρο ήταν τα πλάγια μπακ. Ρόβας και Σκοπελίτης είχαν ανασταλτικό ρόλο στον χώρο του κέντρου, ενώ Κριπιντήρης και Τρέχο βρίσκονταν στα άκρα της μεσαίας γραμμής. Ο Λουτσιάνο ήταν πιο μπροστά από αυτούς σε «ελεύθερο» ρόλο, ενώ ο Περόνε αποτελούσε την «αιχμή του δόρατος» των Περιστεριωτών.

Το παιχνίδι είχε από το ξεκίνημά του πολύ καλό ρυθμό. Το… ορεκτικό σέρβιρε ο Λουτσιάνο μόλις στο 2ο λεπτό όταν με φάουλ επιχείρησε να νικήσει τον Νικοπολίδη και αυτός με τη βοήθεια των αμυντικών του απομάκρυνε τον κίνδυνο. Ο Ολυμπιακός δεν άργησε να απαντήσει και μόλις στο 5’, έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα. Ο Κοβάσεβιτς πέρασε τον Μιχαηλίδη στο τετ-α-τετ και η μπάλα στρώθηκε στον Τζόρτζεβιτς, ο οποίος προ κενής εστίας πλάσαρε άουτ.

Ο ρυθμός ήταν πολύ γρήγορος με τον Ατρόμητο να μην κλείνεται πίσω και να προσπαθεί να δημιουργήσει, κάτι που επέτρεπε στο να δημιουργηθούν αρκετές φάσεις και στις δύο εστίες. Οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν τον Μιχαηλίδη στο 10’, όταν μετά από ωραίο συνδυασμό του Τζόρτζεβιτς με τον Λεονάρντο και μπαλιά τον Βραζιλιάνου στον Σίσιτς, ο Σλοβένος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ατρόμητου, όμως λανθασμένα, το γκολ ακυρώθηκε.

Ο Ολυμπιακός επιχειρούσε κυρίως με σουτ του Μπελούσι έξω από την περιοχή να πετύχει ένα τέρμα, όμως ο Ατρόμητος κατάφερε να φτάσει πιο κοντά στο γκολ, όταν στο 30’ ο Λουτσιάνο «άδειασε» έναν αντίπαλο και έκανε κάθετη μπαλιά για τον Περόνε. Ο Ζεβλάκοφ έδειχνε να ελέγχει, όμως η λάθος εκτίμησή του, έφερε τη μπάλα στα πόδια του Αργεντινού, το σουτ του οποίου απέκρουσε σε κόρνερ ο Νικοπολίδης.

Η τελευταία καλή φάση του πρώτου ημιχρόνου ήρθε στο 42’ όταν ο Στολτίδης τροφοδότησε τον Κοβάσεβιτς μέσα στην περιοχή και εκείνος ντρίπλαρε τον Ανατολάκη πριν πλασάρει δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Μιχαηλίδη. Κάπως έτσι, και με το 0-0 να φωτίζει το ταμπλό του «Καραϊσκάκη», ο Λαμπρόπουλος έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Η έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου βρήκε τις ομάδες όπως ξεκίνησαν την αναμέτρηση, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» ήταν αυτοί που μπήκαν πιο δυνατά. Έτσι μόλις στο 49’, ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Τζόρτζεβιτς από αριστερά, ο Σίσιτς βρέθηκε μόνος του μέσα στην περιοχή των φιλοξενούμενων και με δεξί πλασέ νίκησε τον Μιχαηλίδη, ανοίγοντας το σκορ για τους πρωταθλητές Ελλάδας.

Το γκολ του Σλοβένου, έριξε κάπως τον ρυθμό του Ολυμπιακού και άφησε χώρους στον Ατρόμητο, που όμως δεν μπόρεσε να τους εκμεταλλευτεί. Οι Περιστεριώτες είχαν κάποιες καλές στιγμές με τον Κριπιντήρη (69’) και τον Λε (78’) για να φέρουν το ματς στα ίσα, όμως οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που πανηγύρισαν.

Στο 85’ ο Σίσιτς έκανε ωραία σέντρα για τον αμαρκάριστο μέσα στην περιοχή Σέζαρ, ο οποίος με κοντινή προβολή με το αριστερό έκανε το 2-0 για τους «ερυθρόλευκους». Το σκορ παρέμεινε μέχρι και το τελικό σφύριγμα του Λαμπρόπουλου και κάπως έτσι ο Χοσέ Σεγκούρα συνδύασε με νίκη το ντεμπούτο του στον πάγκο του Ολυμπιακού.

No comments: