Wednesday 19 March 2008

Στη Θεσσαλονίκη με... ρεζέρβες για πρόκριση

Με το υπέρ του 2-0 από το Καραϊσκάκη, ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει το βράδυ (20:00, Alpha) της Τετάρτης τον Ηρακλή στο Καυταντζόγλειο στον επαναληπτικό προημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Η πρόκριση στους «4» αποτελεί το ζητούμενο για τους «ερυθρόλευκους», που θα παραταχθούν με αρκετά νέα πρόσωπα στη σύνθεσή τους, καθώς ο Χοσέ Σεγκούρα θέλει να ξεκουράσει κάποια από τα βασικά του στελέχη.


Ο Ισπανός τεχνικός άφησε εκτός αποστολής τους Νικοπολίδη, Τζόρτζεβιτς, Κοβάσεβιτς, προκειμένου να τους δώσει «ανάσες» για τη συνέχεια του πρωταθλήματος, ενώ δεν υπολογίζει ακόμη τους Άντζα, Τοροσίδη Σίσιτς, Λούα Λούα, που αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών. Παρά τις απουσίες, ο Ολυμπιακός δεν θα κυνηγήσει απλά την πρόκριση, αλλά στοχεύει στη νίκη.

Μπορεί η κατάκτηση του πρωταθλήματος να αποτελεί το πρώτο στόχο των «ερυθρολεύκων» ωστόσο και το κύπελλο τους ενδιαφέρει, στην προσπάθεια που κάνουν για να φτάσουν στο νταμπλ. Κάτι που δεν μπόρεσαν να πετύχουν πέρυσι, έπειτα από δυο διαδοχικές χρονιές (2005, 2006).

Τρεις επιστροφές

Απουσίες υπάρχουν για μια ακόμη φορά ωστόσο, για το αυριανό ματς υπάρχουν και τρεις επιστροφές. Ντιντιέ Ντομί και Ραούλ Μπράβο είναι ετοιμοπόλεμοι σχεδόν μετά από 4,5 μήνες, ενώ και ο Λουτσιάνο Γκαλέτι ξεπέρασε τον τραυματισμό του, που τον κράτησε εκτός για ένα περίπου μήνα. Και οι τρεις υπολογίζονται από τον Σεγκούρα, με τον Ντομί να είναι πάντως, αυτός που προορίζεται για το αρχικό σχήμα.

Η ενδεκάδα

Ο Σεγκούρα φαίνεται να έχει πάρει τις αποφάσεις του για την ενδεκάδα, τουλάχιστον βάσει όσων έδειξε στις τελευταίες προπονήσεις. Σε σχέση με το ματς που προηγήθηκε με τον Ατρόμητο, μόνο οι Σέζαρ και Ζεβλάκοφ παραμένουν βασικοί, καθώς οι Στολτίδης, Λεντέσμα, Μπελούτσι και Λεονάρντο αναμένεται να καθίσουν στον πάγκο.

Πιο συγκεκριμένα, γκολκίπερ θα είναι ο Σηφάκης με τους Σέζαρ – Ζεβλάκοφ κεντρικό αμυντικό δίδυμο και τους Πάντο (δεξιά), Ντομί (αριστερά) στα άκρα. Στη μεσαία γραμμή, ο Κατσικογιάννης θα έχει τον ρόλο του αμυντικού χαφ, με τους Πατσατζόγλου (δεξιά), Μενδρινό (αριστερά) δίπλα του και μπροστά τους, τον Νούνιες σε ελεύθερο ρόλο. Το επιθετικό δίδυμο θα αποτελείται από τους Κωνσταντίνου και Μήτρογλου και ουσιαστικά το σχήμα θα έχει μορφή 4-3-1-2.

No comments: